Sjuk sjuk sjuk

Åkt på en redig förkylning...känns sisådär *sucka*
Jag som vill träna...har ju kommit in i det, men just nu vågar jag inte...försöker mest ta det lugnt så att ja ska bli bra snabbare å kunna sätta igång igen.
Maten går bra iaf.. .även om ja inte e det minsta hungrig just nu så försöker ja få i mej för att inte rubba min GI-diet. Det går sååååååå bra,e så stolt över mig själv. Känner att det händer saker å en del säger att det börjar synas. Då blir man juh än mer sporrad att fortsätta.
Sötsuget är totalt bortblåst...inte en endaste gång under dessa veckor har jag vart sugen på nåt "onödigt" eller vad man ska kalla det. Är ju hela tiden lagom mätt å då med andra ord slipper jag det där suget efter att stoppa nåt mer i munnen å få i mig onödiga kalorier.Underbart!!!

I måndags blev Peter utskriven...nästan en månad på sjukhuset känns som en evighet. Va lite konstigt faktiskt. Jag har juh vant mig vid att han bara vart hemma över dagen innan å att ja sen skulle köra tebaxx han. Men nu e han hemma på heltid. Har längtat så mycket.

Va även på arbetsförmedlingen i måndags...på sånt där basinfo möte, det e den första arbetsförmedlingen ja vart på som verkligen behandlat en väl, (i Nödinge) ... verkligen inte som inne i stan där det ska gå så snabbt som möjligt...här hjälper dom till å förklarar mycket bra!
Ska se om jag kan gå en sån där utbildning dom har... antingen lastbilschaufför eller mekaniker med inriktning lastbil. Tar jag det sistnämda så tror jag att ett c-kort ingår å det e juh det jag vill ha.  Har blivit mer å mer fascinerad av just lastbil och bygg å sånt...gillar ju att grejja. Så...får väl se vad som händer. Kommer berätta mer sen.

Nu ska jag fixa lite här...
Lägger in lite bilder...
                                                                                    

Det funkar verkligen

Jag har nu kommit in på min tredje vecka med GI... Även igår måndag..min mätdag så hade jag minskat omfånget. denna gången ser det ut såhär (siffrorna inom parantes är den sammanlagda minskningen sen start den 7januari)

Stussen: -2,5cm   (-5cm)
Midjan:    -2cm       (-4,5cm)
Lår:         -2cm        (-3,5cm)
Hals:      -0,7cm     (-1,2cm)

Jag tycker att detta är ett gott tecken på att det funkar. Siffrorna är efter endast två veckor...så det är bara att fortsätta i samma anda. Sen om man nu inte minskar lika mycket varje gång det kan man ju inte göra så mycket åt. Bara det blir mindre så e det bra!
jag har funnit att jag känner dofter å smaker på ett helt annat sätt...kan det gå så fort?  Smaker som jag innan tyckte vara ganska meningslösa kan jag nu tycka är riktiga smakupplevelser vilket i sin tur gör att det blir roligare att göra något bra!
Känner inte det minsta sug efter sött,har inte haft en enda dag sen jag började som jag haft den känslan...är väldigt lycklig över det!

Klockan har dragit sig till 07:41 ... äntligen börjar den bli nåt. Vaknade fem i morse...kunde för mitt liv inte somna om trots att jag ville å då jag visste att min väckarklocka inte skulle ringa förrän 9 så kändes det surt. Men ja klev upp...tog mig en kopp kaffe å inväntade nyhetsmorgon på tv. så nu sitter jag här å grejjar lite. Har hunnit hänga upp tvätten å gjort dom goda KESOPLÄTTARNA till frukost som jag mumsat i mig!!!!!

Nu ska jag snart fixa till mig å höra av mig till Peter, ska åka bort å hämta honom så vi kan hitta på nåt tillsammans under dagen. Är fortfarande en vecka kvar innan han kommer hem igen...känns segt.

Men han va hemma över helgen...å d va verkligen underbart,kunde för första gången på länge somna utan att ligga å fundera ensam... ... ... ... ... ...

Lägger in lite bilder som kanske e kul å kika på! 
      

                      
                                     
                                     

                                                                              

Varför just idag?

Min dag började bra....dock lite stressigt pga att jag va så trött imorse å gick upp 25 minuter senare än vad jag hade planerat. Fixade frukost som idag bestod utav underbart goda KESOPLÄTTAR (2ägg,250gr keso,3msk dinkelmjöl å lite salt) Jag rörde även ner lite kanel. Serverade varma blåbär till detta *mumma*   
Helt otroligt vilka goda grejjer man kan äta när man försöker minska sitt omfång kring magen å rumpan *HA HA HA HA*
Jag har fortfarande inget sug efter något sött...å nu har 9 dagar passerat. Inte det minsta har jag fuskat, har inte haft nån anledning till det då jag mår så bra!
Aja... efter frukosten lagade jag till en äggröra med tomat å mozarella som jag skulle ha med mig till lunch ifall jag inte skulle hinna hem i tid (viktigt att hålla måltiderna).

Skulle ju hämta Peter på sjukhuset vid 10-tiden. Han å jag skulle ner till vägverkets kontor för å fixa foto å sånt så han kan förnya sitt körkort. Allt gick som smort å tog väl inte mer än en kvart därinne...
Sen...när vi skulle därifrån lyckades jag...KLANTARSLE NR 1 med konsten att inte se den idiotiska kanten vid vägen på passagerar sidan utan körde rätt emot den. Å *VIPS*... punkteringen var et faktum. *sucka*... fick ställa oss vid kanten av vägen (detta hände ju inne i stan efter mölndalsvägen).  Efter typ 1,5 timme va vi klara...då hade Syrrans pojkvän vart där en sväng å Peters pappa oxå (d va han som hjälpte,dom hitta en däckverkstad i Gårda som hade ett däck som passade). Blev så arg på mig själv att det här fick lov å hända just idag,varför jag inte hade sett den där kanten *sucka*... det räcker väl med grejer för Peter ändå.
Men som sagt...allt löste sig tillslut å vi kunde bege oss tillbaka till sjukhuset.
Nu hade han fått reda på att han kanske bara behövde vara kvar en vecka till...känns skönt att man har något att gå efter,innan så va allt så osäkert.

Nu sitter jag här...ska kolla en film tänkte jag. Sen kanske ja lägger mig ganska tidigt idag så att jag orkar upp å träna imorgon. Ska köra ett SVETTIGT konditionspass!!!!

Puss på er

Ikväll va d svårt att sova...

Klockan har redan hunnit bli efter elva,borde sova men d känns inte som ja kan. Har träningsvärk efter dagens träningspass...visar ju visserligen att jag har gjort något *s*
Har ju sedan förra måndagen ätit enligt GI-metoden och den ger resultat som jag inte hade väntat mig eller trott att jag skulle få.
Bestämde mig för att mäta mig varje måndag fr.o.m förra veckan. Sagt å gjort...idag va det upp till bevis om min kost å motion hade gett resultat. D hade den.
Detta är resultatet. Minus 2,5 cm över stussen/minus 2,5cm i midjan/minus 1,5 cm runt låret/0,5cm runt halsen. Sammanlagt 7 cm alltså. Är det inte helt otroligt...å jag har inte offrat något, bara uteslutit dessa kolhydrater. Inget sötsug,mätt hela tiden trots att jag inte stoppar i mig smågrejjer hela tiden som jag annars kanske gjorde. Jag är mäkta imponerad och MYCKET sporrad att fortsätta med denna maten. Känns som att det är mycket godare oxå.
Något som jag kan rekomendera att göra är en BLOMKÅLSSALLAD (färsk blomkål i små buketter,gul lök el. rödlök,purjolök,Herbamare örtsalt,svartpeppar å gräddfil el. creme fraiche) Blanda ihop allt. *MUMSIGT*
Det e bland det godaste jag smakat.
Jag åt denna salladsröra tillsammans stekt kalkonbacon å en vanlig grönsallad. PROVA!!!!!!!

Tränat har jag gjort oxå, körde styrka å kondition på gymmet i 65 min. Brände 794kcal.

Efter träningen åkte jag bort till Peter...han ligger fortfarande kvar på sjukhuset. 14 dagar idag...*sakna*
Idag såg han ut att må mycket bättre,han va gladare. 
Imorgon ska ja upp tidigt för å åka bort  å hämta honom,ja ska följa me honm å fixa nytt körkort me tanke på att han tappade bort sitt för ett bra tag sen å det e juh en viktig handling.  Sen blir det nog bara att hänga me honm upp till sjukhuset en sväng innan man åker hem igen.
Funderade på att ta en riktig långpromenad om vädret e bra,kan vara skönt att få lufta hjärnan ett slag.
Näe...nu ska jag ta å lägga mig,får försöka sova iaf.

Kram på er!!!

Det är inte alltid så lätt

Att bryta ovanor kan vara svårt...ibland kännas nästintill omöjligt, men ger man sig fan på det så lyckas man. Jag tror att jag kommer lyckas....
Jag är inne på DAG 4 med GI maten å det känns underbart,magen mår för en gångs skull bra å det känns som att jag själv oxå mår toppen...allt hänger ju såklart ihop!
Har ätit idag: morgon:keso,kalkon å1/2 avokado , Mellan/lunch:en näve kasewnötter ., middag:omelett med purjo,aubergine,champinjoner,kalkon,tomat å lite keso.
Tror att det e ganska ok...ja gick trots allt upp sent idag så det blev sen frukost. därav att allt känns förskjutet!!!
Har faktiskt sovit i stort sett hela natten,vaknade bara till snabbt en gång men somna om igen. Det e första natten som vart bra sen Peter åkte in för tio dagar sen. Kanske är för att jag mår bättre nu.
 
Kom hem för en stund sen, har vart på sjukhuset å hälsat på Peter. Hade ett möte med läkaren där om hans behandling. Ser Ljusare ut för varje dag...  Nu saknar jag honom så jag tror ja blir tokig (om ja nu inte redan e d...*s*)   
Ser ut som han blir borta hela nästa vecka oxå å kanske veckan efter det...får väl se hur det ter sig. Bara allt blir bra!!!

Nu ska jag grejja lite i köket....

Tänker på er där ute!!!

Städdagen till ända...

Klockan e strax halv tre å vi e precis klara för dagen,har städat å dammat hela vardagsrummet å hallen,plus att vi burit ner massa brötetill källaren å slängt sånt som inte e nödvändigt att ha kvar!
Nu e d såååååååååå fint här å mysigt... tänk sen när lister å sånt kommer på, d kommer bli som ett nytt hem *ler* Tror min älskade kommer tycka att det e fint me sen när han kommer hem från sjukhuset å ser allt!
Appropå sjukhuset,idag blir det ingen visit...han mådde inte så bra å orkade inte ta emot besök. Förstår...han behöver vila. Tänker iaf på dig varje dag älskade Peter! 
Här kommer d lite bilder från året som gick... tillbaka blickar man kan tänka på som va riktigt skojjsiga!

     

                 

     

     

Så...nu hitta ja inge mer kul... nåt å kika på iaf...

Ha d bäst,nu ska jag fortsätta grejja lite innan ja ska ner till gymmet på en styrketräningsgenomgång.


Nytt Liv

Idag blir det gymmet.....
Börjat dagen bra med en omelett m champinjoner.
Det mindre bra är väl kaffet....får försöka dra in det efter hand. Men ja älskar ju kaffe...klarar mig knappt utan det...he he he
Näe... nu ska ja klä på mig å halka nerför backen me min träningsbag!

Saknad...ensamhet...tidstillestånd

Idag är det söndag (visserligen bara drygt 20 min kvar till ny dag men ändå)... kan inte sova,eller jag vill inte lägga mig rättare sagt. Krypa ner i en tom säng...drar mig för det *sucka* Vet ju att jag ändå kommer vakna ett antal gånger.
Min älskade är på sjukhuset å har varit det sen i tisdags...kommer troligtvis vara där hela veckan som kommer oxå...sen vet jag inte. beror väl på hur han svarar på medecinerna han får. Jag hoppas att det går bra, saknar honom så jag dör känns det som.
Man inser verkligen inte hur mycket en person verkligen betyder förrän han/hon inte finns nära...hur stor saknaden kan bli är helt otrolig,nästintill jobbig ibland. Speciellt på kvällarna då man vet att man ska sitta ensam.
Den sista veckan har segat sig fram...många tårar har fallit. Men jag tror att jag och min älskade har kommit närmare varandra,insett att vi betyder så mycket för varandra.   *ÄLSKAR DIG*

Har hunnit grejja hemma en del, rensat ur i huset... tror Ann & Leif va upp å kollade förnstren idag,ska ju sätta dit lister så snart som möjligt...sen e d i stort sett bara d sista med köket kvar att göra. fixa skåpsdörrarna,kakla å måla... å så fixa skafferiet som just nu är en skrubb med massa onödig skit!!!

Ska dra  mej ner till gymmet med imorgon...måste få ordning på det där. Inget har juh funkat på flera månader så man känner att man mår lite smådåligt över det...eller rättare sagt skitdåligt!!!
Har stöd av Peters föräldrar som har lovat at ställa upp om ja behöver hjälp... å d behöver jag juh. Klarar det inte på egen hand... trots att jag försöker intala mig själv det.. Vikten är det jobbigaste som finns,antar att det inte bara  är jag som känner så.
Funderade på om jag inte skulle föra anteckningar här varje dag om hur jag äter och tränar,enbart för att jag ska veta att folk har koll på mig... för då kan jag ju inte fuska för då skulle ja få skämmas för mig själv. När jag väl sätter den sidan till så e jag benhård å ger allt för at lyckas. Men när man mår dåligt så försvinner den biten totalt.

Näe...nu ska jag krypa ner till enamheten å försöka sova nåra timmar!

Saknar dig älskling...du är det bästa som finns i mitt liv...vill leva med dig för alltid. ÄLSKAR DIG/Din Ulrika

RSS 2.0